Verlanglijst van Lien

Aantal items: 0

Aangezien veel mensen niet weten hoe te reageren en soms zelf niet durven via Lien haar site iets te vertellen, willen we hier een verlanglijstje plaatsen van dingen die wij denken en graag hebben:
 
Wij zouden willen dat Lien niet overleden was. Wij zouden willen dat we haar terughadden.

Wij zouden willen, dat je niet zo bang zou zijn om de naam van Lien uit te spreken. Lien is belangrijk voor ons. Het is belangrijk voor ons om te horen dat zij voor jou ook belangrijk is.

We zouden willen dat Lien ook bij jullie op de verjaardagskalender is bijgeschreven. 
 
Als wij huilen of emotioneel worden als je over Lien spreekt, dan zouden we willen dat je weet dat het niet is omdat jij ons pijn hebt gedaan. Het overlijden en het moeten missen van Lien is de oorzaak van onze tranen. Jij hebt over haar gesproken en daardoor heb je ons de kans gegeven ons verdriet te delen. Dank je wel!!!

Het is niet besmettelijk om ouders van een overleden kind te zijn, dus zouden we willen dat je ons niet uit de weg gaat, we hebben je nu meer dan ooit nodig. 
 
We hebben best wel eens afleiding nodig en willen graag horen hoe het met jou is; maar we willen ook graag dat jij weet hoe het met ons is. Het zou kunnen, dat we verdrietig zijn en misschien gaan huilen, maar wij zouden willen dat je ons over Lien laat praten. Het is elke dag ons favoriete onderwerp.

We weten dat je veel aan ons denkt; wij weten dat het overlijden van Lien je verdriet doet. Wij zouden willen dat je ons die dingen zou laten weten door op te bellen, een kaartje of een brief te sturen, een arm om onze schouder te slaan, een berichtje na te laten op Lien haar website,...

Wij zouden willen dat je niet verwacht dat ons verdriet na 6 maanden of 1 of 5 jaar over is. De eerste maanden, dit eerste jaar is moeilijk voor ons maar wij zouden willen dat je kon begrijpen dat ons verdriet nooit over zal gaan. We zullen verdriet hebben over het overlijden van Lien tot de dag dat we zelf zullen overlijden. 
 
Weet je niet hoe je met ons om moet gaan, zeg dat dan gewoon, dan kunnen we er over praten.

Wij zouden willen, dat je niet van ons verwacht "er niet aan te denken" of om "gelukkig" te zijn. Het zal nog heel lang duren voor zoiets kan, dus houd jezelf niet voor de gek.

Als we zeggen "Het gaat goed", dan zouden we willen dat je begrijpt, dat we ons dan niet altijd daadwerkelijk goed voelen. 
 
Wij zouden willen, dat je weet dat alle reacties van verdriet die we hebben, erg normaal zijn. Depressie, kwaadheid, hopeloosheid en overstelpend verdriet, je kunt het allemaal verwachten. Dus vergeef ons alsjeblieft als we rustig en teruggetrokken zijn of prikkelbaar en humeurig. 
 
Wij zouden willen dat je begrijpt dat verdriet mensen verandert. Toen Lien overleed, stierf een deel van ons met haar. Wij zijn niet meer dezelfde die we waren voor zij stierf en we zullen ook nooit meer dezelfde worden. 
 
Wij zouden het zeer op prijs stellen dat je laat merken dat je aan haar geboorte/sterfdag denkt. Dat blijft voor ons een moeilijke maar speciale dag in ons leven!

Wij zouden heel graag willen dat je ons zou kunnen begrijpen. Dat je je zou kunnen indenken hoe het voelt: ons verlies en ons verdriet, onze stilte en onze tranen, onze leegte en onze pijn.